Vágjunk bele, legyünk szabadok!

Jó helyen vagyok? Jól csinálom? Jól érzem magam? Elégedett vagyok az életemmel? Erre vágytam? Megvalósultak az álmaim, a terveim? Jó, amerre jelenleg tartok? Jó társ, jó szülő vagyok? Vagy csak így egyszerűen: jó ember vagyok? Egyáltalán, ki is vagyok én? Mi mozgat engem?

Ki ne tett volna fel már ilyen, vagy ehhez hasonló kérdéseket önmagának. Ezek a dilemmák előbb-utóbb feltolulnak legtöbbünkben – a kérdés, mihez kezdünk ezután. Elfojtjuk? Megtaláljuk az indokot, miért nem fogalakozunk vele? Vagy rálépünk arra a nehéz útra, amely végén reményeink szerint válaszokat találunk, melyek tovább visznek a fejlődés, a változás és a változtatás irányába.

És ha eljutunk odáig, hogy kellő elszántsággal elindulunk az önismereti utazáson, a lehetséges lépések közül az egyik, hogy beíratkozunk egy coach képzésre. Erre most sokan felkapták a fejüket, gondolván: a coaching egy csodálatos segítő eszköz arra, hogy végigkísérjen az önmegismerés rögös útján. Nincs itt tévedés? Nem azt szerette volna a lelkes, ámbár kezdő blog író mondani, hogy forduljunk coach-hoz? Megnyugtatnék minden kedves olvasót, hogy tévedésről szó sincs. Ebben a bejegyzésben arra szeretnék rávilágítani, hogy egy magas szintű coach képzés elvégzése rendkívüli módon segíti az erre vállalkozót abban, hogy az önismeret magasabb szintjére lépjen. És emellett akár egy nemzetközileg elismert, akkreditált vizsgaeredmény lehet a kezében. Jól hangzik, ugye?

Kezdjük mindjárt az ICF coach kompetenciákkal. Rögtön az elején leszögezi az etikai irányelveknek és szakmai normáknak történő megfelelést. Az etikai kódexben különálló, kiemelt pontként jelenik meg a folyamatos, személyes fejlődés vállalása. Hiteles, jó coach-á az vállhat, aki kemény munkával megtalálja a valódi, autentikus énjét, vagyis stabil énképpel, önbizalommal rendelkezik és alázattal fogadja és beépíti a visszajelzéseket. A 60+ órás képzés során folyamatos önreflexiót végzünk, a szorgalmasabbak naplózással mélyítik a tudatosságot. A coach tudatosságának alapja az ön-tudatosság, melyen keresztül eléri a tudatosságot másokkal kapcsolatban. A személyes fejlődés nyomonkövetése alapkövetelmény, a képzés végén erről 3000 szavas esszében kell tanúságot adni.

Hogyan is válik mindez valósággá? Az általam ismert és elismert képzés rendkívül gyakorlat orientált. A coaching gyakorlását közösen, az átadandó tananyag részeként kezdjük meg folyamatos felügyelet mellett, ill. folytatjuk kis csoportokban, az egyes modulok közti szünetben, hármas felállásban, ahol egyikünk a megfigyelő szerepet vállalja, miközben a társak egymást coach-olják. Folyamatos és visszatérő kérdés: hogy érezted magad? Mit éreztél? Mit vettél észre? Milyen gondolataid vannak? Milyen felismerésre jutottál? És mindeközben észrevétlen tágul a Johari ablak „Nyílt területe”, vagyis személyiségünknek az a része, amellyel mi magunk és mások is tisztában vannak. Ezzel párhuzamosan fokozatosan veszít nagyságából az ablak többi, maradék területe. Mások visszejelzései alapján a saját magunk által nem észlelt, de a társak által észrevett tulajdonságok és viselkedésmódok kerülnek megfogalmazásra, így a „Vakfolt terület” lecsökken.  Hasonlóan csökken  A „Rejtett terület”, vagyis egyre jobban kinyílunk, őszintébbek leszünk és betekeintést engedünk társainknak a féltett énünkbe, mert rájövünk, nincs miért rejtőzködni.  Az „Ismeretlen vagy tudattalan terület” csökkenése valódi AHA-élmény, melyhez a kurzus kiegészítő CHN workshopjai és meghívott előadók járulnak hozzá, ismertetve különféle önismeretet is adó modelleket és irányzatokat, segítve a saját út megtalálását a coachingban.

“Az emberek nem a sorsuk, hanem csupán a saját elméjüknek rabjai.” – mondta Roosevelt, hozzátéve, hogy mindenkiben ott lakik az erő, mely szabaddá tesz. Ezt a szabaddá tevő folyamatot éltem meg a coach képzés alatt. Remélem, az önismereti útra lépőt segíti írásom abban, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb módot a szabaddá válásra.

Szokolai Júlia

 

 

A Coaching Határok Nélkül (CHN) 2011 szeptembere óta zajló rendezvénysorozat, amelynek célja, Magyarországra hozni a nemzetközi coaching szakma és a vezetőfejlesztés elismert – nemzetközi viszonylatban is a legkimagaslóbb tudású – szakértőit.

A programok szervezőjeként és ICF MCC akkreditált coachként fontos számomra a folyamatos tanulás. Nemzetközi tudás hazai terepen megengedhető áron.
Erre vállalkoztam. Ez a CHN.
Ábri Judit


Vélemény, hozzászólás?