Nem elég! Ma már több kell!

Lassan 10 éve vagyok a coach szakmában. Nemcsak űzöm, hanem 2014 óta tanítom is és persze megállás nélkül tanulom a CHN (Coaching Határok Nélkül) keretein belül. 2014-ben először a brit AoEC neves coach iskolától kaptam sok tudást ezen a téren, amikor az első nemzetközi coachképzést indítottuk el itthon, majd dr Chérie Carter-Scottal (Chérie az egyik producere a LEAP coaching dokumentum filmnek és finalistája az ICF „Circle of Distinction” díjnak) tanítottam együtt évekig és még ma is dolgozunk együtt is, de mellette saját ICF ACSTH akkreditált coach képzésem is lett. Nemzetközi CHN előadóimtól első kézből ismerem meg a coaching eredetét, jövőbeni irányait és jelenlegi kihívásait. Így nem kérdés, hogy kiismerem magam a coaching globális világában.

 

Fontos változások zajlanak a coach szakmában, amiket nehéz belülről mindig látni. Sokszor csak azt látjuk, hogy valami nem megy, de azt nem hogy hogyan menne, mi kell ahhoz, hogy jobban menjen.

Meglátásom úgy foglalnám össze, hogy ma már nem elég coachingot tanulni, ahhoz, ha valaki sikeres coach akar lenni. Hisz coachingot tanul ma már az is, aki nem akar coach lenni. Más szóval sokan élnek ebben a világban valamilyen szintű és mélységű coaching tudással – ami nagyon jó -, és ehhez képest kevesen élnek meg belőle.

Foglalkozzunk bővebben az első állítással.

Coachingot tanulok, mert coach akarok lenni, de csak a coaching önmagában ma már nem elég ahhoz, hogy ügyfeleket vonzzak be nagy számban. (Kevés az olyan fizetőképes ügyfél, aki „csak” önmaga tudatosabb létéért coachot alkalmaz.)

Kiindulásként azt kell megnézni, hogy a meglévő tudásom hogyan teszi többé és értékesebbé a coaching vagy, ha a coaching a fő irány mit kell még a hozzá tanulnom, hogy egyedi tudással rendelkezzek.

Persze első lépés a coachingot tökéletesre fejleszteni, megtalálni azt a coaching irányzatot, ami stílusodhoz, egyéniségedhez illik, coach közösséget találni, ahol peerekkel egymást fejlesztjük és a coach etikai szabályokat követve dolgozunk, nemzetközi akkreditációt szerezni és ott minél feljebb lépkedni a minősítési szintek mentén.

De ez még mindig nem elég!

Az ICF „Young Leader Award” nemzetközi pályázatának zsűrijében dolgoztam, és az oda beérkezett pályázatokból azt tapasztaltam, hogy mindenkinek több mint egy coach iskolai végzettsége van. Tehát kell még egy vagy több coach képzés. Ezek a következő második, harmadik iskolák segítenek megtalálni a coach énünket – a CHN Nemzetközi Coach Iskolába is sok olyan új diák jön, aki már végzett coach – ez is egy új trend -, mert így nemcsak mélyül a tudás, hanem az egyedi stílus is alakul. (Ezen a ponton formálódik és lesz beazonosítható a személyes coach márka.)

És ez még mindig nem elég!

Mert eddigre még mindig „csak” nagyon jó coachok leszünk.

A plusz tudás

Tehát most jön az az extra tudás, amit hozzá kell még tanulni, hogy megkülönböztessük magunkat valami olyannal, ami párosítható a coachinggal és kell hozzá a coaching beszélgetés, hogy az ügyfelet reflektálásra és a meglévő saját erőforrás mozgósítására késztessük, hogy az ügyfél fejlődése megtörténjen. Például tanulj a coaching mellé egy különleges fejlesztő módszert vagy eszközt, mint egy teszt, ami mér és megfoghatóbbá teszi az emberi működést és viselkedést, és biztos irányt ad az ezt követő coaching beszélgetésnek. Én a Motivációs Térkép tesztet tanultam hozzá

www.motivacios-terkep.hu, Ajánlom minden coachnak, mert motiváció nélkül nincsen jó teljesítmény, nem lehet elindítani a kívánt változást, amiről maga a coaching szól.

 

Szakmai háttér kombinálva coachinggal

Itt jelenthet előnyt, ha olyan szakmai háttérrel jön a coach, ahol az alább példaként felsorolt területeken már rendelkezik tudással, mert ezek a témák ügyfélvonzó hívószavak lehetnek, mint:változáskezelés, projekt menedzsment, energia menedzsment, időgazdálkodás, prezentációs és kommunikációs ismeretek vagy éppen marketing és branding jártasság. Csak azért, mert coachok leszünk és akarunk lenni nem szabad ezt a tudást elfelejteni.

Coachként fontos, hogy tudjuk a coaching és a tanítás közti határokat és, ha átlépjük azokat akkor azt tudatosan és határozott szándékkal tegyük és ne egóból, hogy saját okosságunkat fitogtassuk. Mindenképp mondjuk el, és kérjünk rá engedélyt, ha ideig-óráig nem coaching a beszélgetésünk. Az ügyfél számára annál értékesebb a beszélgetés és mélyebb a tanulás minél több saját felfedezést tesz. Ezért kell bele elengedhetetlenül a coaching és nemcsak azért, mert manapság így divatos nevezni MINDEN(?) fejlesztő beszélgetést. A személyre szabott fejlesztés (tanítás) és a coaching közti határvonal keskeny és könnyen átjárható. Csak tudatosan tegyük ezt, bejelentve, hogy itt most nem coaching fog történni. Határozott céllal és csak meghatározott időre tegyük egy-egy coaching ülés alatt.

Tanulj, tanulj, tanulj!

Tehát coachként folyamatosan tanulni, továbbképződni kell, potenciális ügyfelek számára fontos eszközöket, módszereket kell elsajátítani, ha talpon akar maradni egy coach. Azon ügyfelek számára, akik ódzkodnak a „tiszta” coachingtól mérhető, megfogható tartalommal kell kiegészíteni a coaching beszélgetést.

Mivel sok a coach, ügyfelek nehezen igazodnak el közöttünk. Kell az a plusz, ami megkülönböztet minket és szakmailag vonzóvá teszi személyünket.

Ez most már talán elég, de ki bírja ezt anyagilag!?

Coaching Határok Nélkül (CHN) 2011 szeptembere óta zajló rendezvénysorozat, amelynek célja, Magyarországra hozni a nemzetközi coaching szakma és a vezetőfejlesztés elismert – nemzetközi viszonylatban is a legkimagaslóbb tudású – szakértőit.

A programok szervezőjeként és ICF MCC akkreditált coachként fontos számomra a folyamatos tanulás. Nemzetközi tudás hazai terepen megengedhető áron.
Erre vállalkoztam. Ez a CHN.

Ábri Judit


Vélemény, hozzászólás?