Mit vár 2018-tól

Az American Express amerikai üzleti vezetőket kérdezett meg arról, hogy mit várnak 2018-tól.

Itt van, amiket mondtak:

 1. Jobban legyek látható, növeljem az ismertségem
  A cél, hogy a marketinggel, a hirdetésekkel és média szereplésekkel növekedjen a cég és termékei ismertsége. A vezető kell, hogy szerepeljen konferenciákon, gondolat vezérként is ismert legyen, mert ez versenyelőnyt jelent a vállalat számára.
 1. Előmozdítani és fejleszteni a csapat munkát
  Fontos a munkatársak jobb kapcsolódása egymáshoz annak érdekében, hogy az együttműködés erősödjön. A cél, hogy a csapatszellem érdekében a hangsúly egyre inkább a „mi” felé tolódjon el, hogy a tulajdonosi szemlélet munkavállalói körben is terjedjen és erősödjön.
 1. A technológia fejlesztések nagyobb fokú alkalmazása és a technológia adta lehetőségek kihasználása. Ehhez az kell, hogy legyünk napra készek a technológiai változások terén és merjünk mindig új dolgokat behozni. Ez persze folyamatos változás hoz. Hogy vagyunk ezzel?
 2. Felfedezni és megvizsgálni új megoldásokat és kísérletezni új lehetőségekkel
  Innováció, és az ehhez kapcsolódó bátor kockázatvállalás kell, hogy még inkább fókuszba kerüljön.
 1. Ügyfél központúság: mi többet tehetsz még ügyfeleidért ez a kérdés és felhívás 2018-ra.
 2. Növelni a „hatósugaram” és a nyereséget – egy tudatos építkezés részeként. Mi fér bele, amit az üzleti környezet tolerál vagy/és elfogad? A realitás és az álom hol találkozik?
 3. Minőségi munkaerőt alkalmazni és fejleszteni a munkatársakat

 

Coachként ez utóbbi zene füleimnek és most már csak abban kell bíznom, hogy a magyar vezetők is hasonlóan gondolkodnak. És persze abban is bízom, hogy a tudatosság azon szintjén működnek a magyar vállalati vezetők, ahol ők is megfogalmazzák, hogy számukra mi lenne az a legfontosabb dolog (vagy dolgok) 2018-ban, amiért hajlandóak aktívan, teljes szívvel, sokat tenni.

Ehhez kívánok erőt és kitartást és sok támogatót 2018-ra! BÚÉK!

Az eredeti cikk itt olvasható: https://www.americanexpress.com/us/small-business/openforum/articles/whats-your-new-years-business-resolution

 

Von Bartheldné Ábri Judit MA, MCC
Henley Business School (UK) Coaching Tutor
executive coach, vezetőfejlesztő, coach tréner
Coaching Határok Nélkül (CHN) alapító
www.coachinghataroknelkul.hu
Mobil: +36 30 9 422 419

 


Vélemény, hozzászólás?