Három nézőpont a nagy változásokért

A CHN legutóbbi vendége Neil Scotton volt. Némely nemzetközi CHN előadót lehet, hogy a továbbiakban Mr vagy Ms-nek hívnék, de Neil-t egyszerűen nem tudnám Mr Scotton-nak titulálni. Neil a maga valóságában, saját maga emberi oldalának megmutatásával és felvállalásával vezette le ezt a workshopot. Ettől lett egy kicsit rendhagyóbb élmény is ez azok számára, aki hozzá vannak szokva a szépen felépített diás prezentációkhoz, a pontos definíciókhoz, és a pontokba szedett gondolatokhoz. Ott jobban hátra lehet dőlni, és jól lehet a struktúrába és a vonalvezetésbe kapaszkodni. De Neil nem egy kész forgatókönyvvel jött, hanem rengeteg inspiráló felvetéssel, kérdéssel és feladattal. A gondolatok egy része Dr Alister Scott társszerzővel együtt írt könyvéből jött, amelynek címe The Little Book of Making Big Change Happen (A nagy változások előidézésének kiskönyve). Ebben oldalanként egy-egy olyan gondolat van kifejtve, amely önállóan is megállja a helyét, és segít a mai világ elfoglalt – és gyakran elbizonytalanodott – vezetőinek kapaszkodókat találni, valamint tudatosabb szerepet vállalni értelmes és jelentőségteljes változások előidézésében. (És milyen szerencse, hogy ott voltam, mert a résztvevők ajándékba kapták ezt a könyvet – persze, hogy mindenki dedikáltatta is a szerzővel…)

A workshop során három olyan nézőpont kapott újratöltést, amit fejben már szerintem mindannyian tudunk, a megvalósítás mégis gyakran döcög:

  • Érdemes gyakrabban átgondolnunk, hogy milyen változásra vágyunk

Neil megkért bennünket, hogy nézzünk szét a teremben, és nevezzük meg mit látunk. Majd nézzünk mélyebbre. Minden, ami ott van valakinek az álma volt. Építészek, akik megálmodták az épületet, mérnökök, akik megálmodtak egy eszközt, amibe belebeszélve felerősödik a hang vagy képeket vetít ki stb. De nem csak a tárgyi dolgokra vonatkozik ez. Maga a workshop a CHN alapítója, Ábri Judit álma és saját személyes álmaik találkozásából valósulhatott meg.

Sajnos gyakran halasztgatjuk álmaink megvalósítását, míg aztán egy-egy nagyobb trauma ébresztőt nem fúj. Így történt ez Neil-lel is, aki egy súlyos betegség után váltott karriert, de a statisztikák szerint is jellemző, hogy egy-egy nagyobb változtatást akkor hajtunk végre, amikor valami már egészen keményen az orrunk elé tolja, hogy mi is az, ami igazán fontos az életben. Pedig nem kellene eddig a pontig várnunk. Helyette gondolkodjunk el már most is azon, hogy milyen nagyobb változások vannak jelenleg is az éltünkben, illetve melyek azok, amelyeket szeretnénk megtörténtté tenni?

  • Fontos, hogy milyen örökséget hagyunk magunk után

Mi szinte még csak most tanuljuk a generációkra kiterjedő felelősségteljes gondolkodást, ám az amerikai indiánok ezt már jóval korábban beépítették kultúrájukba. Az őslakos indiánoknál, mielőtt a törzs idősei bármilyen nagyobb döntést hoznak, meggyújtják az ún. „gyerekek tüzét”, és köré ülve átgondolják, hogy milyen hatással lesz majd döntésük az elkövetkező hét generációra – vagyis a gyerekeik gyerekeinek a gyerekeinek a gyerekeinek a gyerekeinek a gyerekeinek a gyerekeire. Elképesztő perspektíva…

De mi milyen gyakran állunk meg csupán azért, hogy átgondoljuk mit tehetünk másokért, csapatunk tagjaiért, a közösségért, amelynek részei vagyunk? Hányan gondoltunk át csak annyit is, hogy mit válaszolnánk a térdünkön ülő unokánknak, amikor megkérdezi, hogy milyen felelősséget vállaltunk azért, hogy az ő generációjuk élete jobb lehessen?

  • A nagy változások titka önmagunkon túl van

Pszichológiai kísérletek igazolják, hogy ha túllépünk magunkon, az sokkal nagyobb mértékű értelmet és célt ad az életünknek, mint a személyes örömforrást nyújtó tevékenységek. Például, ha korrepetálom az unokaöcsémet egy órán keresztül, az sokkal tartósabb pozitív hatást fejt ki az életemben, mint egy este a barátaimmal a bárban. Ha pedig együtt akarunk nagy változásokat létrehozni – mint ahogyan ez folyamatosan feladat egy szervezet esetében – ott szükség van egy olyan csapatra, amely magán túl keresi és találja meg az értelmet és küldtetést. E nélkül nagy változások nem valósulhatnak meg.

Neil Scotton-tól ezek a pontok ragadtak meg, és érdekesen fog ez a gondolatsor kapcsolódni majd a következő CHN workshophoz, mert április 26-án Georgina Woudstra jön, akinek saját kifejlesztett és teltházas team coaching képzései vannak. Kíváncsian várom milyen gyakorlati tippeket és módszereket kapok a csapatokkal való munka gyakorlatához…

Szlávik Krisztina
Coach ACC & C-IQ Enhanced Skills Practitioner
www.teremtobeszelgetesek.hu

 

Coaching Határok Nélkül (CHN) 2011 szeptembere óta zajló rendezvénysorozat, amelynek célja, Magyarországra hozni a nemzetközi coaching szakma és a vezetőfejlesztés elismert – nemzetközi viszonylatban is a legkimagaslóbb tudású – szakértőit.

A programok szervezőjeként és ICF MCC akkreditált coachként fontos számomra a folyamatos tanulás. Nemzetközi tudás hazai terepen megengedhető áron.
Erre vállalkoztam. Ez a CHN.

Ábri Judit


Vélemény, hozzászólás?